Training volgen met jouw STAP-budget

Volg jouw opleiding bij JBBX met stap budgetZo regel je jouw STAP-budget

Op al onze trainingen kan je tot €1.000,- subsidie ontvangen (op is op!)
Met het STAP-budget ontvang je tot €1.000,- subsidie om een training bij JBBX te kunnen volgen. Je kan uit al onze trainingen en opleidingen kiezen. Is je opleiding duurder dan €1.000? Dan betaal(t) je werkgever/jijzelf de rest. Is het goedkoper? Dan betaalt het UWV het hele bedrag. Wacht niet te lang met het aanvragen van je STAP-budget, want op is op.

Speciaal aanbod: training voor €1.000

Voor elk van de volgende trainingen stellen wij 3 plaatsen ter beschikking voor €1.000 incl. BTW. Met onze bijdrage en die van de overheid is deze training voor jou dan helemaal gratis, hoe cool is dat!

Vroeg boeken dus, want de plaatsen zijn beperkt. En reserveren kan nu alvast!

Het STAP-budget is er voor iedereen!

STAP staat voor ‘Stimulering Arbeidsmarkt Positie’. Met deze subsidie wil de overheid scholing toegankelijker maken. STAP is voor iedereen die:
• tussen de 18 en 67 jaar is;
• EU-burger is (of partner van);
• premies afdraagt voor de Nederlandse volksverzekeringen.
Dus iedereen die een vaste baan heeft, ZZP’er of werkloos is, telt mee!

 

Hoe werkt het inschrijf proces?

Stap 1: Schrijf je eerst via ons reserveringsformulier in voor jouw training/opleiding. Geef aan om welke training/opleiding het gaat, de start datum en dat je in aanmerking wilt komen voor de STAP regeling.

Stap 2. Na je inschrijving sturen wij jou een zogenoemd STAP-aanmeldingsbewijs.

Stap 3: Vraag digitaal bij het UWV een STAP-budget aan, via hun speciale STAP-portaal. Log in met je DigiD en voeg bij je aanvraag ons STAP-aanmeldingsbewijs toe als bijlage. Je ontvangt van UWV bericht als jouw STAP-budget is toegekend. Het UWV streeft ernaar je nog dezelfde dag antwoord te geven op je aanvraag.

*Als je alleen aan de opleiding wil deelnemen als je zeker weet dat je STAP-subsidie toegewezen krijgt, kun je dit aangeven bij je inschrijving. Vergroot je kans op goedkeuring door je aanvraag te doen op de dag van de subsidieaanvraag ( 2 mei, 1 juli, 1 september en 1 november) en wel direct om 10.00 uur.

Stap 4: JBBX verrekent het STAP-budget. Wij ontvangen het STAP-budget en verrekenen dit met de opleidingskosten. Zijn de opleidingskosten hoger dan €1.000,- (incl. btw) dan betaal je het restantbedrag rechtstreeks aan ons. Je kan deze regeling uiteraard ook gebruiken als aanvulling op het studiebudget van je werkgever.

Wanneer kan je je inschrijven?

Je kan inschrijving voor je opleiding/training via ons inschrijfformulier (vermeld training, startdatum en STAP-aanvraag).

Na je van ons jouw STAP-aanmeldingsbewijs hebt ontvangen, dien je je aanvraag bij het STAP-portaal in op:

  • 1 mei voor start opleiding tussen 29 mei en 30 september.
  • 3 juli voor start opleiding tussen 31 juli en 30 november.
  • 4 september voor start opleiding tussen 2 oktober en 31 januari 2024.
  • 1 november voor start opleiding tussen 29 november en 31 maart.

Je kan STAP-budget dus aanvragen voor opleidingen die binnen 5 maanden na deze data van start gaan.

Hoewel wij jouw aanvraag ook aan het UWV doorgeven, moet je de subsidie zelf op die dag indienen bij het UWV. Dit doe je digitaal, met je DigiD. Je kan je altijd bij ons inschrijven voor opleidingen die later in het jaar starten, maar de STAP-subsidie moet je dus zelf op 2 mei, 1 juli, 1 september of 1 november aanvragen. Doe dit echt op de dag van de subsidieaanvraag en wel direct om 10.00 uur. Belangrijk: je hebt hier je DigiD èn het STAP aanmeldbewijs voor nodig. Zodra je door de wachtrij heen bent, kies dan allereerst JBBX. En vervolgens typ je een stukje van de naam van de opleiding. Heb vooral geduld, het duurt een paar seconden voordat alles in beeld is.

 

Wat gebeurt er als ik de STAP subsidie niet ontvang, moet ik de opleiding dan afnemen?

Nee, een STAP inschrijving is een voorlopige aanmelding. Jouw inschrijving is pas definitief als het subsidiebedrag is toegekend. Wordt het bedrag niet toegekend en je wilt toch deelnemen? Neem dan na de afwijzing contact met ons op.

 

Hulp nodig?

We staan voor je klaar om te helpen met al jouw vragen. Geef op je inschrijfformulier aan wat je nodig hebt en we nemen persoonlijk contact met je op.