Systemisch Werken / Familieopstellingen

Systemisch Werken bij JBBX

Systemisch Werken is een krachtige methode om via familieopstellingen en organisatieopstellingen los te komen van oude patronen. Vind hier de opleiding die bij jou past.

1-daagse Workshop Systemisch Werk

Workshop Systemisch Werken

  • Maak kennis met het systemisch perspectief
  • Ervaar de kracht van familieopstellingen
  • Leer wat Systemisch Werken voor jou kan betekenen

 

 

Lees meer

10-daagse Basisopleiding Systemisch Werk

Systemisch Werken: Persoonlijk proces

  • Krijg kennis over het systemisch perspectief
  • Leer over de onderstroom en ervaar hoe deze jou beïnvloed
  • Vergroot jouw persoonlijke leiderschap, werk vanuit jouw beste plek

 

Lees meer

10-daagse opleiding Faciliteren Systemisch Werk

Systemisch Werken: Professioneel waarnemen en opstellen

  • Vervolg van de opleiding Systemisch Werken: Persoonlijk proces 
  • Leer alles over systemische dynamieken
  • Leer (organisatie) opstellingen begeleiden 
  • Vergroot je organisatie sensitiviteit 

 

Lees meer

Over Systemisch Werken / Familieopstellingen

Wat je in je familie-systeem- hebt geleerd neem je vaak onbewust mee naar jouw handelen in andere systemen, zoals je werk of je relatie. Met Systemisch Werken krijgt je inzicht in welke thema’s van invloed zijn voor jou en voor anderen. Hierdoor krijg je meer gevoel voor de onderliggende dynamieken en kan je meer leiderschap nemen in je familie, je relatie je team/afdeling en organisatie, en kun je in opstellingen (letterlijk) stappen zetten om los te komen van oude patronen.

 

Systemisch Werken: bevrijd je van oude patronen

Soms zit je in een fase waarin je stagnatie ervaart in je werk of in je relaties privé of zakelijk. Je hebt al van alles geprobeerd (‘nu gaan we het anders doen’), toch verval je steeds weer in je oude patronen. Je hebt weinig energie, je bent mogelijk snel geïrriteerd. Soms gaat zo’n fase vanzelf over, maar het kan ook zijn dat het tijd is om een nieuw proces in gang te zetten voor je persoonlijke ontwikkeling.

 

Wordt bewust van je familiesysteem

Een krachtige methodiek om patronen echt te doorbreken is Systemisch Werken. De belangrijkste werkvorm hierin heet ‘familieopstellingen’ of gewoon ‘opstellingen’. Hierbij kijken we naar de patronen die je van jongs af aan hebt meegekregen. Patronen die maken dat je nu doet wat je doet en de resultaten boekt zoals je ze nu boekt. Met opstellingen is het mogelijk dat je patronen doorziet waardoor ze kunnen worden doorbroken en getransformeerd. Zo kun je gaan staan waarvoor jij wilt gaan staan: je bent vrij.

Wat is Systemisch Werken?

Systemisch werken is een methodiek die erop gericht is om problemen en processen te analyseren volgens een systemisch perspectief. Systemisch werken heeft als doel om inzicht te krijgen in relaties binnen het systeem en hoe de relaties binnen het systemen veranderd kunnen worden om het beoogde resultaat te bereiken. Het bewustzijn van de afhankelijkheden van de elementen in het systeem staat centraal bij systemisch werken. Er wordt gekeken naar de patronen van interactie, communicatie en verandering binnen een gezin, groep of organisatie.

 

Hoe werkt Systemisch Werken?

Er zijn verschillende manieren om zicht te krijgen op de onderlinge krachten en relaties binnen een systeem. Zo kan je de elementen van het systeem opstellen met houten poppetjes of andere voorwerpen om de onderlinge dynamieken zichtbaar te maken. Nog krachtiger is het om representanten op te stellen. Representanten zijn mede cursisten die op verzoek van de aanvrager familieleden, collega’s of taken representeren. Door de representanten een plek in de ruimte te geven worden de  onderlinge dynamieken en verhoudingen zichtbaar.

Anderen over Systemisch Werken / Familieopstellingen

Trainer Annelous de Vin vertelt meer over de kracht van Systemisch Werken, over met welke vragen je terecht kunt bij deze krachtige methodiek, en wat het je kan opleveren.

Systemisch WerkFamilieopstellingen, Systemisch Werk of Systemisch werken, je hebt er wel eens van gehoord, maar wat is dat eigenlijk en wat kan je er mee? In deze blog vertelt Jan Bart Brockhuis hier meer over.

 

Lees meer