Coachingsvaardigheden | 4-daagse opleiding

Vergroot je coachingsvaardigheden om mensen nog beter te begeleiden

Maak kennis met de belangrijkste coachingstechnieken in de 4-daagse opleiding Coachingsvaardigheden

 • Leer concrete coachingsmethodieken waarmee jij de kwaliteit van je (coach)gesprekken vergroot.
 • Maak kennis met verschillende theorieën die je kennis verbreden en verdiepen.
 • Ontdek het essentiële verschil tussen een adviserende rol en een coachende rol.

Over de 4-daagse opleiding Coachingsvaardigheden

Waarom deze opleiding

Maak kennis met de belangrijkste coachingstechnieken in de opleiding Coachingsvaardigheden

 • Leer concrete coachingsmethodieken waarmee jij de kwaliteit van je (coach)gesprekken vergroot.
 • Maak kennis met verschillende theorieën die je kennis verbreden en verdiepen.
 • Onderzoek welke rol jouw eigen waarden en overtuigingen spelen in elk gesprek.
 • Ontdek het essentiële verschil tussen een adviserende rol en een coachende rol.

Is het voor jouw werk belangrijk om een écht goed gesprek te kunnen voeren over ontwikkeling? Ben je leidinggevende, HR-adviseur of scrummaster? Werk jij met mensen en wil jij je coachende vaardigheden vergroten? Dan is onze 4-daagse opleiding Coachingsvaardigheden iets voor jou!

 

Wat kun je verwachten

Na deze opleiding heb je concrete coachingsvaardigheden en -technieken geleerd waarmee jij de kwaliteit van je (coach)gesprekken hebt vergroot. Je hebt kennis van verschillende theorieën en je hebt je zelfkennis verdiept. Je hebt je eigen waarden en overtuigingen onderzocht en weet welke rol deze spelen in jouw gesprekken. Je hebt ook de verschillen tussen een adviserende rol en een coachende rol samen met je mede trainees onderzocht en geleerd welke rol wanneer past.

Tijdens deze 4-daagse opleiding beginnen we met een biografische analyse. Tijdens coachgesprekken ben jij het instrument. Om jezelf, jouw sterke kanten en jouw uitdagingen als coach (nog) beter te leren kennen, beginnen we met onderzoeken waar jij vandaan komt. Wat heeft jou gevormd in het leven? Welke waarden heb jij ontwikkeld? Hoe denk en voel jij over hiërarchie? Vanuit zelfkennis leer je te kijken naar patronen en ontwikkelwensen van de mensen waar jij mee werkt.

Vanuit NLP, Oplossingsgericht Coachen en Transactionele Analyse krijg je een aantal mooie en concrete coachingstechnieken aangereikt. Samen met je mede trainees ga je oefenen in het voeren van een professioneel coachgesprek.

 

Wat levert deze opleiding Coachingsvaardigheden je op

Na de 4-daagse opleiding kun je bij coachvragen gebruik maken van verschillende coachingstechnieken in jouw toolbox, heb je geleerd om professioneel te reflecteren op jouw gespreksvoering, ben je je bewust van de impact van verschillende rollen (bijvoorbeeld leidinggevende zijn én een coachgesprek voeren) en kun je met kennis en plezier een ander begeleiden in zijn of haar ontwikkeling.

 

Voor wie is de opleiding Coachingsvaardigheden?

Is het voor jouw werk belangrijk om een écht goed gesprek te kunnen voeren over ontwikkeling? Ben je leidinggevende, HR-adviseur of scrummaster? Werk jij met mensen en wil jij je coachingsvaardigheden in 4 dagen vergroten? Dan is onze 4-daagse opleiding Coachingsvaardigheden iets voor jou!

Het niveau van deze training is HBO+. We nodigen iedereen uit om aan deze training deel te nemen, er is geen aanvangsniveau vereist.

 

Welke vooropleiding is vereist?

Er is geen vooropleiding vereist voor deze opleiding.

 

Data

 • 30 mei 2024
 • 30 & 31 mei | 27 & 28 juni

Praktische zaken

 • Duur
 • 4 dagen

 • Locatie
 • JBBX
  Laan van Meerdervoort 187, Den Haag

 • Tijden
 • De training is op werkdagen van 9:30 tot ca. 17:30 uur.

 • Investering
 • Catalogusprijs (tijdelijk): € 1.450,- (excl. BTW)
  ZZPer’s (excl. BTW) en Particulieren (incl. BTW): € 1.170,-
  Persoonlijk budget: check de prijs op je leerportaal.
  Dit is inclusief alle kosten: vegetarische lunches, onbeperkt (goede) koffie/thee en het benodigde werkmateriaal.

 

Programma van de opleiding

 

De opleiding bestaat uit 2 x 2 dagen waarin theorie en samen oefenen elkaar afwisselen. Tijdens deze 4-daagse opleiding beginnen we met een biografische analyse. Tijdens coachgesprekken ben jij het instrument. Om jezelf, jouw sterke kanten en jouw uitdagingen als coach (nog) beter te leren kennen, beginnen we met onderzoeken waar jij vandaan komt. Wat heeft jou gevormd in het leven? Welke waarden heb jij ontwikkeld? Hoe denk en voel jij over hiërarchie? Vanuit zelfkennis en kennis van de theorie leer je te kijken naar patronen en ontwikkelwensen van de mensen waar jij mee werkt.

Vanuit NLP, Oplossingsgericht Coachen en Transactionele Analyse krijg je verspreid over 4 dagen een aantal mooie en concrete methodes aangereikt. Samen met je mede trainees ga je oefenen in het voeren van een professioneel coachgesprek.

Over de hooftrainer

Dawn Henderson

Dawn Henderson is de hoofdtrainer van deze basisopleiding.
Dawn heeft een eigen coachpraktijk en is als coach en trainer verbonden aan JBBX. Dawn is Professional Coach, Psycholoog en Mediator met 25 jaar ervaring in zowel het langdurig als het kortdurend begeleiden van cliënten. Zij is geschoold in voice dialogue, transactionele analyse, mindfulness based cognitive therapy, provocatief coachen, korte oplossingsgerichte psychotherapie, systemisch werk en ze is gediplomeerd NLP Trainer.

Dawn is getrouwd met Johannes, moeder van 3 mooie pubers en gelooft dat je het beste leert door diepgang te verbinden aan een goede dosis humor.

Ook interessant!

Professioneel Coachen | 12-daagse opleiding

Opleiding Professioneel CoachenDeze opleiding geeft je een stevig fundament om je te bekwamen als coach. We geven je uitleg over basismethodieken als Transactionele Analyse, Systemisch Werken en Neuro-Linguïstisch Programmeren (NLP). Vervolgens ga je uitgebreid met elkaar oefenen hoe je deze methodieken kunt gebruiken bij de begeleiding van collega’s, medewerkers en/of cliënten.

 

Lees meer

Professioneel Trainen met Impact | 12-daagse opleiding
Opleiding Professioneel Trainen met Impact

In deze opleiding zetten we al onze eigen ervaring als trainers en facilitators in om jou verder te professionaliseren in je passie en vakgebied: mensen verder helpen in hun persoonlijke ontwikkeling en groei. De opleiding zit boordevol met technieken, vaardigheden en modellen die het verschil maken tussen een “gewone” training en een “uitmuntende” training!

 

Lees meer

Faciliteren Systemisch Werk | 10-daagse opleiding

10-daagse opleiding Faciliteren Systemisch WerkVervolg van de Basisopleiding Systemisch Werk. Leer in deze 10-daagse opleiding over je eigen systemische dynamieken en hoe hiermee om te gaan. Oefen met het faciliteren van (organisatie) opstellingen. Verdiep je kennis van het systemisch werk waardoor je vrijer kan opereren en integreer een waardevol hulpmiddel voor het begrijpen van jezelf en jouw organisatie.

 

Lees meer