Onno Uringa

Onno Uringa
Onno Uringa

Team Facilitator / Trainer / Coach

Onno Uringa: “Als je verbinding een binding wordt, laat je los en verbind je opnieuw!”

 

Waar sta ik voor

Het in verbinding zijn met gelijkgestemde mensen in verschillende relaties, contexten, zowel persoonlijk als professioneel, geeft een aangename dynamiek in mijn bestaan. Ik zie het in leven en werk als de bedoeling dat we onze diepste bestemming bereiken en dat de weg daarnaartoe essentieel is. Werk geeft zin aan het leven, maar alleen als ik trouw blijf aan wie ik ben en wat mijn drijfveren zijn. Ik kan pas waarde toevoegen als ik in staat ben om mijn innerlijk huis te bewonen – met alles wat bij mij hoort. Dan kan ik thuiskomen, weggaan en weer thuiskomen! Dat draag ik ook graag over in mijn werkzaamheden als coach/therapeut persoonlijk en professioneel, trainer, procesbegeleider en organisatieconsultant.

 

Professionle achtergond

Ik studeerde agrarische bedrijfskunde aan de Agrarische Hogeschool Leeuwarden en beleidswetenschappen aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Na mijn studies startte ik direct als zelfstandig ondernemer. Ik hield me bezig met organisatieontwikkeling, waarbij ik steeds meer ontdekte dat er aan de buitenkant van veranderingen ook een binnenkant zit. Die binnenkant ging over mensen, over emoties, over de niet-maakbare kant van ontwikkelingsprocessen binnen organisaties. Ik bleek in staat om deze binnenkant te raken en mensen in hun kracht te zetten. Ik startte samen met een compagnon een eigen opleidingsinstituut op het gebied van menselijke communicatie, die ik twaalf jaar lang met succes gegeven heb. Daarna ben ik verder gegaan en ik geef nu binnen verschillende organisaties opleidingen op het gebied van persoonlijke en professionele ontwikkeling, begeleid ik teams op de grens van familie- en organisatiesystemen en werk ik op een diepere laag met mensen een-op-een.

In mijn werkzame leven heb ik mij doorlopend verdiept op het vlak van menselijke communicatie. Ik ben gecertificeerd als internationaal trainer NLP (Arcturus, 2003) en volgde de opleidingen systemisch werken en professionele begeleiding (Phoenix, 2005/2006) en systemisch werken in organisaties (Bert Hellinger Instituut, 2008/2009). Vanaf 2015 heb ik mij verder verdiept en bekwaamd in reïncarnatietherapie en regressiewerk (therapiepraktijk Maarten Oversier).

 

Naast JBBX

In mijn huidig leven woon en leef ik met mijn twee kinderen (zoon 13 en dochter 11 jaar) in Erlecom net buiten Nijmegen op een plek die rust, ruimte en energie geeft. Vanuit een co-ouderschaprelatie met de moeder van mijn kinderen (sinds 2013), komt er steeds meer balans tussen het samen zijn met mijn kinderen en het bezig zijn met mijn ambacht als heler.

 

Contact met Onno Uringa

E: onno@jbbx.nl
LinkedIn