Professioneel Trainen met Impact kun je leren

Professioneel Trainen met Impact kun je leren

Wil je als trainer of groepsbegeleider écht verschil maakt? Of je nu workshops geeft, trainingen leidt, of gewoon beter voor een groep wilt staan, in deze blog leer je wat je kan doen zodat deelnemers echt alles van je willen leren!

 

1. Nut – De Kracht van Motivatie: Alles begint met motivatie. De wil om te leren is net zo belangrijk als de inhoud die wordt aangeboden. Wanneer je deelnemers echt geïnteresseerd zijn, zijn ze meer betrokken en bereid om nieuwe dingen te leren. Het geheim? Dopamine. Deze ‘feel-good’ neurotransmitter wordt geactiveerd wanneer mensen uitkijken naar de beloning van hun leren. Jouw doel is om dit gevoel van anticipatie en enthousiasme te wekken.

 

2. KISS – Hou het Simpel: Ingewikkelde concepten simpel maken, dat is waar KISS (‘Keep It Simple Stupid’) om draait. Als trainer moet je in staat zijn om complexe informatie te destilleren tot kernpunten die gemakkelijk te begrijpen zijn en aansluiten bij waar de deelnemers nu zijn. Dit is niet alleen efficiënt, maar het vergroot ook de kans dat je deelnemers de stof echt begrijpen en onthouden.

 

3. Van Weten naar Doen: Inzicht is pas de eerste stap. De echte magie gebeurt wanneer kennis wordt omgezet in actie. Dit is waar activerende werkvormen een rol spelen. Door deelnemers aan te moedigen om zelf te experimenteren en te reflecteren op wat ze hebben geleerd, worden ze actieve deelnemers in hun leerproces. Dit versterkt niet alleen hun begrip, maar moedigt ook de toepassing van nieuwe vaardigheden aan.

 

4. Toepassen en Duurzaam Veranderen: De laatste stap is het omzetten van kennis in blijvende verandering. Dit bereik je door deelnemers te helpen reflecteren op hun leerproces en hen vragen te stellen over de toepassing ervan. Door ze te begeleiden bij het plannen van hoe, waar en wanneer ze het geleerde in de praktijk gaan brengen, vergroot je de kans op duurzame verandering.

 

Ben je klaar om de volgende stap te zetten in je carrière als trainer? 

Ontdek hoe je met de training “Trainen met Impact” bij JBBX jouw deelnemers een maximaal leerrendement kunt bieden. Of meld je aan voor een van onze informatiesessies. We kijken ernaar uit om je te verwelkomen bij JBBX en samen jouw reis naar effectief en impactvol trainen te beginnen. 

Tot ziens!   Eveline van der Horst