NLP techniek uitgelicht: rapport maken

NLP techniek uitgelicht: rapport maken

Rapport – Het essentiële ingrediënt voor geslaagde communicatie

Wil je beter contact maken in gesprekken, zelfs als het in het begin niet lijkt te klikken? Ontdek hoe je dit kunt doen met de NLP-techniek “rapport maken.” Hier zijn 8 handige tips om snel een goede connectie op te bouwen.

 

NLP techniek Rapport

 

1. Toon oprechte interesse in wat de ander belangrijk vindt. Probeer eerst te begrijpen voordat je zelf begrepen wilt worden.

2. Luister goed naar steekwoorden en de manier van spreken van de ander. Gebruik deze subtiel in je eigen communicatie.

3. Stem af op hoe iemand met informatie omgaat. Wil iemand veel details of liever alleen de grote lijnen. Pas bij het spreken de hoeveelheid informatie en details aan op de voorkeur van de ander.

4. Hou in je communicatie rekening met de voorkeursstijl van de ander. Is de ander ‘visueel ingesteld’, of meer op het ‘horen’ gericht of meer bezig met ‘het voelen en het ervaren’? Gebruik, afhankelijk van de ander woorden die meer op zien, horen of voelen zijn gericht.

5. Spiegel het ademhalingstempo en het spreektempo aan aan dat van je gesprekspartner voor een betere connectie.

6. Begrijp de achterliggende bedoeling van iemands communicatie en focus hierop.

7. Pas je houding, je lichaamstaal, gebaren en stemgeluid aan op dat van de ander.

8. Respecteer de tijd, aandacht en energie van de ander als waardevolle hulpbronnen.

Conclusie: Rapport is meer dan een techniek; het is een constante stroom tussen mensen gebaseerd op vertrouwen en oprechtheid. Ontwikkel deze vaardigheid voor een makkelijker en stressvrij leven.


Wil je beter worden in het bouwen van rapport? De persoonlijk leiderschapstrainingen van JBBX bieden de perfecte mogelijkheid. Ontdek de driedaagse training Leiderschap, Visie en Communicatie voor praktische NLP-methodieken en concrete strategieën voor succes. Maak echte verbinding en vergroot je invloed vandaag nog.

Kijk hier voor de driedaagse training Leiderschap, Visie en Communicatie
Eigenaar / Team Facilitator / Trainer / Coach