NLP training bij JBBX: “Naast diepgang is er ook humor en lichtheid.”

NLP training bij JBBX: “Naast diepgang is er ook humor en lichtheid.”

Pascal is een veelzijdige, creatieve en actieve vrouw, moeder van twee pubers en zelfstandig ondernemer. Pascal heeft de 12-daagse NLP training  Business en Leiderschap Practitioner gevolgd. Een paar maanden na het laatste blok vragen we Pascal hoe het met haar gaat en wat haar gedachten en ervaringen zijn over de training en over JBBX.

Klant ervaring Pascal NLP JBBX

Hoe heeft Pascal de NLP Business en Leiderschap Practitioner ervaren?

Ik begin het verschil steeds meer te merken

Ik realiseer me dat ik actiever kies of ik iets wel of niet wil veranderen. Ik nam te veel en te vaak op verantwoordelijkheid op mijn schouders. Over zaken die eigenlijk mijn verantwoordelijkheid niet waren. Dat deed ik haast ongemerkt en automatisch. Nu kan ik beter eigen regie nemen. Dat betekent dat ik soms iets moet doen waarvan ik denk: help ik wil niet!  Maar ik realiseer me dat ik er zelf verantwoordelijk voor ben en dus de consequenties ervan aanvaardt.  Ik vind het zo fijn dat tijdens de training gezegd is dat het soms even wat tijd kost voordat je nieuwe gewoontes en nieuw gedrag gaat vertonen, want daarom ben ik ook na de training wel doorgegaan met het bewust reflecteren en anders gedragen. Ik begin het verschil steeds meer te merken.

 

Ik hoef niet meer alles voor een ander op te lossen

Ik kan nu bijvoorbeeld makkelijker mijn kinderen loslaten en hun eigen pad laten gaan, in plaats van de bezorgde en dwingende moeder zijn die in hun nek hijgt.  Waar ik eerst gestrest de schooltas van mijn zoon ging zoeken als hij riep dat hij hem kwijt was, denk ik nu: Hé, dat is grappig, hij is hem weer kwijt. En dan laat ik hem zelf zijn schooltas vinden. Het grootste voordeel is voor mij dat ik niet alles voor de ander hoef op te lossen en dat hij nu veel beter leert zijn eigen verantwoordelijkheid te nemen.

 

Naast de theorie vooral veel oefenen

Wat ik heel fijn vond waren de oefeningen. Er werden theoretische kaders aangereikt, maar het ging vooral over het doen en het ervaren. Het toepassen van de NLP-kaders op mijn eigen situatie. Daar houd ik van. Door de training ben ik bewuster geworden van mijn eigen blinde vlekken en daar kan ik nu weer mee verder.  Het bijzondere is dat de trainers zelf ook laten zien dat ze gewone mensen zijn, de gelijkwaardigheid en herkenning vond ik fijn.

 

Maar heel eventjes een vreemde eend in de bijt

Het eerste dat me te binnen schiet is dat je als deelnemer aan de NLP training heel erg je eigen verantwoordelijkheid neemt voor wat je wilt leren tijdens de training. Je bepaalt zelf je eigen tempo en je mag je helemaal veilig voelen als je sneller of langzamer, stiller of zichtbaarder jouw leermomenten wil pakken. Je bepaalt het zelf. Ik vond het begin best een beetje spannend, want als zelfstandig ondernemer, schrijver en trainingsacteur voelde ik me een beetje een vreemde eend in de bijt. De groep bestond grotendeels uit medewerkers uit de financiële of zakelijke dienstverlening. Maar dat was al na een paar uur helemaal geen issue meer, want we kwamen allemaal als mens voor onze eigen leerdoelen. Ieder op een eigen manier en met een eigen verhaal.

 

JBBX zet je in beweging

Op de vraag met welke woorden Pascal de NLP training typeert reageert ze heel stellig en duidelijk: “De training is veilig en ook uitdagend. Je mag je grenzen onderzoeken en neemt je eigen verantwoordelijkheid. Er is naast de diepgang ook humor, lichtheid. Zelfs de trainingsruimte in Den Haag is lekker licht!  Oftewel, JBBX heeft me weer in beweging gezet om te leren en te groeien. En dat is heel fijn.”

 

Wil je ook weten wat NLP voor je kan doen?  Je bent welkom.  Bij JBBX geloven we in de combinatie van diepgang en lichtheid: Wij gaan voor impact. We komen tot de essentie en we lachen veel. Kijk hier voor de driedaagse NLP training Leiderschap Visie en Communicatie. Een snelle en praktische training waarin je de basis van de NLP methodiek onder de knie krijgt en leert wat je concreet aan jouw recept voor succes kunt toevoegen.  Wil je liever eerst even kennis maken met wat NLP nu eigenlijk is en wie wij zijn? Schrijf je dan in voor onze gratis online  NLP Introductie Workshop.

Business Development / Trainer / Coach