Opleiding NLP Practitioner – geeft zelfinzicht en zelfvertrouwen

Opleiding NLP Practitioner – geeft zelfinzicht en zelfvertrouwen

“ Ik ben met de opleiding NLP Practitioner tot de kern gekomen van mijn eigen missie en drijfveren – dat geeft me kracht en zelfvertrouwen”

JBBX NLP Opleding Bo

Bo (38) houdt van vernieuwing en verandering. Dit houdt haar scherp. Om in ontwikkeling te blijven, zocht ze een training waar ze meer zelfinzicht zou opdoen. Via een collega kwam ze bij de training NLP Business & Leiderschap Practitioner van JBBX. In deze blog vertelt Bo hoe ze de training bij JBBX heeft ervaren en wat het haar heeft gebracht.

Om te veranderen dien je eerst dicht bij jezelf staan

“Ik ben afgestudeerd in de rechten en uiteindelijk doorgegroeid naar organisatieontwikkelaar. In deze functie heb ik veel te maken met gedagsverandering: dan is het goed te weten hoe dat bij je zelf en de ander werkt: Ik wilde me ontwikkelen op persoonlijk en coachend leiderschap. In mijn omgeving ontmoette ik meerdere malen mensen die lieten zien wat wat je met NLP (Neuro Linguïstisch Programmeren) allemaal kunt bereiken. Om deze redenen had ik me aangemeld voor de opleiding NLP bij JBBX.

Door veel te oefenen ga je direct toepassen

“Tijdens de training NLP Business & Leiderschap Practitioner komen veel onderdelen aan bod. Zo moet je denken aan ‘Logische Niveau’s van Verandering’ en ‘het NLP Communicatiemodel’: krachtige modellen die niet alleen de werkelijkheid om je heen verklaren, maar waar je direct iets mee kunt. Door hier veel mee te oefenen maak je je de nieuwe methodieken eigen. Mij heeft het geholpen om veel bewuster voor een bepaalde aanpak te kiezen bij een veranderaanpak”.

Meer vanuit mijn eigen missie leven

“De training heeft me meer inzicht in mezelf gegeven. Waarom doe ik bijvoorbeeld wat ik doe? Ik heb ontdekt wat van mij is en wat me is aangeleerd. Ik ben veel meer tot de kern gekomen van mijn eigen missie en drijfveren. Mijn omgeving reageerde ook positief. Ik heb terug gekregen dat ik beter ben gaan luisteren, dat ik goede vragen stel en dat ik rustiger ben. Van nature ben ik energiek. Hierdoor liep ik vaak voorop en sleurde de troepen achter me aan. Nu loop ik in het midden. Daardoor ben ik beter zichtbaar en kan ik meer vragen, coachen en verkennen.

Wat ik vooral merk is dat ik met meer zelfvertrouwen en lol in het leven sta. De training heeft me een zetje gegeven om meer vanuit mijn eigen missie te leven en te handelen. Ik ben er zeker nog niet, maar het heeft me wel een bepaalde koers gegeven”.

Nu ik de eerste JBBX-training heb afgerond, wil ik verder groeien.

“Naast deze training heb ik bij JBBX ook de trainingen ‘Vrouwelijk leiderschap’ en ‘Werk vanuit je beste plek’ gevolgd. Hierna wil ik graag bij JBBX de verdiepende vervolgopleiding NLP Master en de opleiding Professioneel coachen doen. Ik krijg steeds weer nieuwe handvatten die mij helpen verder te groeien”.

Geschreven door Lisette van Geest


Ben jij benieuwd naar de opleiding NLP Business & Leiderschap Practitioner die Bo volgde en wil jij meer informatie? Klik dan op deze link.
Of wil je sparren met één van de trainers om te bespreken welke opleiding het beste bij je ontwikkelingsvraagstuk past? Laat dan hier je gegevens achter en we bellen je zo spoedig mogelijk terug.

Eigenaar / Team Facilitator / Trainer / Coach