Wil je de golven tegenhouden of leer je surfen?

Wil je de golven tegenhouden of leer je surfen?

Jan Bart BrockhuisMensen, wat een gedoe elke keer: wat gaat de volgende persconferentie nu weer betekenen voor onze klanten en onszelf? Het kan zomaar zijn dat jij dit net als ons vaak hebt gedacht afgelopen tijd. Want hoewel me moe zijn het steeds maar over covid te hebben, het heeft dagelijkse impact op ons handelen.
Ken je dat? Dat je heel goed inziet hoe je wilt veranderen maar dat je steeds goede redenen hebt er niet aan te beginnen? Dat goede voornemen om toch wat gezonder te eten? Dat je gaat stoppen met uitstelgedrag? Of hoe vaak je de tip om hulp te vragen aan vriendelijke collega’s mentaal wel hebt geaccepteerd, maar steeds ‘vergeet’ toe te passen?

Gefeliciteerd: dat is heel menselijk. En tegelijkertijd is dat waarom veranderen zo uitdagend is. Je hebt de mogelijkheid om te werken aan je motivatie, je doelen scherper te stellen en levendig te maken. Je kunt kleine experimenten doen, feedback vragen, je wilskracht inzetten. En de kans bestaat dat dit ook lukt. De kans is er ook, dat je na een week proberen weer terug bent waar je was. Er moet iets anders veranderen: de mindset.

Wil je de golven tegenhouden of leer je surfen?Eerlijk gezegd gebeurde ons dat ook met online trainingen. Als je weleens bij ons bent geweest op een inspirerende training, dan weet je hoeveel er gebeurt in de trainingsruimte zelf. De kleine interacties, de groepsdynamiek, de gesprekjes bij de koffiemachine. En mogelijk waren we daar ook wel aan gehecht. Onze mindset was: ‘training hoort in een fysieke ruimte, waar mensen zich ontspannen voelen en waar we veel van de ontwikkeling kunnen zien en ondersteunen’. Deels is dat waar, maar het zorgde dit voorjaar ervoor dat we nog niet alles online hebben gemaakt. Toen we na een maand met super-covid-proof ruimtes hadden gewerkt, was dit de trigger om nu vol onze mindset te bekijken. Gaan we nog langer zeggen dat de golven stom zijn of willen we ze tegenhouden? Nee, die zijn er toch, laten we leren surfen! Surfen in de zin van: een topervaring bieden en leren mogelijk maken in online tijden.
Want wij waren toch een bureau dat graag wil bijdragen aan de ontwikkeling van mensen? Als onze missie dezelfde blijft, dan kunnen we toch ook naar de vorm kijken? Hoe kunnen we ervoor zorgen dat het beklijft, aankomt, tot een ervaring wordt die je kunt voelen? Dat mindsets kunnen veranderen? Dat de kwaliteit hoog blijft of zelfs stijgt en dat we meer mensen kunnen bereiken?

Het mooie van deze ontwikkeling is dat het heel veel energie geeft. De omstandigheden hebben een handje geholpen, maar het resultaat is er ook naar.

De eerste volledig online NLP is nu gestart en onze deelnemers zijn bovenmatig enthousiast. Mensen geven een 9 aan het eerste blok! Complimenten naar de flexibiliteit van de deelnemers en de trainers.

Ben jij ook nieuwsgierig hoe jij gaat leren surfen op jouw volgende golf? Nu is de tijd! Wil je advies over welke opleiding of coaching bij jou past, bel of mail ons. Van harte welkom!

Jan Bart Brockhuis

Eigenaar / Team Facilitator / Trainer / Coach