Afscheid nemen bestaat niet

Afscheid nemen bestaat niet
Ik weet niet hoe dit bij jou is, maar ik vind afscheid nemen best een uitdaging.

Jan Bart BrockhuisKomende uit een familie waar harmonie altijd voorop stond, vind ik ‘verbinding houden’ een van de belangrijkste dingen in het leven. En de vraag is of dit wel klopt. Want die prachtige harmonie, met alle voordelen, die kan ook leiden tot verwachtingen of verhoudingen waarin bijvoorbeeld de dingen niet meer gezegd worden. Vanwege ‘de lieve vrede’. Of vanwege de arbeidsverhoudingen. Of omdat je veel met elkaar hebt meegemaakt (teams in ziekenhuizen of defensie bijvoorbeeld, maar kan ook in omgevingen uit de zakelijke dienstverlening gebeuren). Ken jij dat ook in bijvoorbeeld je team? Of in andere groepen mensen waarin jij functioneert?

De kunst is natuurlijk om er van tijd tot tijd een gesprek over te hebben. Wat vind jij belangrijk? Wat vind ik belangrijk? Hoe gaan we er met zijn allen een prettiger werksfeer van maken? Welke waarden vinden wij het belangrijkst en hoe handelen we daarnaar? Los van dat het interessant is om te weten wat die waarden zijn, leert de ervaring dat het gesprek erover al veel doet.

O ja… en afscheid nemen dan? Mijn overtuiging is het dat we allemaal aspecten van onszelf in de ander zien. De indruk van een persoon die indruk heeft gemaakt, is daarmee ergens verankerd in je neurale systeem. In herinneringen, maar ook in de triggers die je bij elkaar had en mindsets die je van elkaar leert. Dus stel, je hebt intensief met iemand samengewerkt en mooie dingen gebouwd, die blijft op een bepaalde manier met je meereizen.

NLP in tijden van Corona / veranderingZo iemand is Herman Cornet. Hij kwam aan boord bij JBBX in 2014 en heeft zijn ziel en zaligheid ingebracht om onze opleidingen meerdere stappen verder te brengen. Als ‘Mister NLP’ heeft hij opleidingen gemoderniseerd, helpen goede mensen aan te trekken en veel, heel veel indrukken achtergelaten bij onze deelnemers. Als toptrainer ontwikkelde hij trainingen op het scherpst van de snede, met de training Professioneel Trainen met Impact als boegbeeld.

Met zijn bij vlagen magische energie betoverde hij je waar je bij stond, alles met het doel om mensen in staat te stellen te groeien, professioneel en persoonlijk. En dan zijn creativiteit en humor: we leerden van hem hoe je ‘on the spot’ kon inspelen op de behoefte van de deelnemer en de flow van de leerstof. En dan creëerde hij ‘even’ een nieuwe oefening met impact.

Herman gaat nieuwe horizonten verkennen en met zijn vrouw het bedrijf Tachles leiden, voor het begeleiden van bedrijven. Daarbij blijft hij op allerlei plekken NLP training geven. We vinden het enorm jammer dat hij gaat en hebben uiteraard veel respect voor zijn besluit. Wij wensen Herman veel succes én plezier met deze nieuwe uitdaging! En we zijn je dankbaar, voor alles wat je hebt gebracht en voor wie je bent, een fijne vent en professional. Dus zonder afscheid dan maar, maar met een welgemeend ‘ till we meet again’ . Toch gaan we je missen. En ondertussen ben je voor altijd, met de unieke persoon die jij bent, een deel van JBBX en hoe wij samen impact creëren.

Jan Bart Brockhuis

 

 

Eigenaar / Team Facilitator / Trainer / Coach