Boeken over leiderschap en persoonlijke ontwikkeling – boekentips april 2021

Boeken over leiderschap en persoonlijke ontwikkeling – boekentips april 2021

Onze boekentips van april 2021, met drie briljante boeken over leiderschap en persoonlijke ontwikkeling die je volgens ons gelezen moet hebben.

 

De moed van imperfectie – Brené Brown: Op haar eigen, eerlijke, warme en grappige manier moedigt ze de lezer aan om perfectionisme te laten varen, stress als leefstijl los te laten, te vertrouwen op intuïtie en creativiteit de ruimte te geven. Dit boek gaat over de levenslange reis van ‘Wat zullen anderen wel niet denken?’ naar ‘Ik ben goed genoeg’.
>> Bekijk hier ook de TED-talk van Brené Brown, één van de best bekeken en meest gedeelde video’s op TED.

 

De held met de duizend gezichten – Joseph Campbell: In deze klassieker (oorspronkelijke jaar van uitgifte 1949) maken we kennis met de held met de duizend gezichten. Een held gaat op pad, wordt op de proef gesteld, vervult uitdagende opdrachten en keert terug naar huis om zijn overwinningen te vieren. In veel films, boeken en series zie je deze archetypische elementen terug, maar ook in ons eigen leven. Campbell biedt inspiratie, levenslessen en inzichten in normen en waarden uit de mythen, religies en culturen van over de hele wereld.
>> Bekijk hier een korte samenvatting van het boek.

 

Verslaafd aan denken – Jan Geurtz: In dit boek boek ontleedt Jan Geurtz het verschijnsel denken, en toont hij aan dat het onze meest fundamentele verslaving is. Door ons denken, en het geloof in de echtheid van onze gedachten, zitten we gevangen in het keurslijf van een onjuist beeld van onszelf en de werkelijkheid. Dit heeft tot gevolg dat we telkens weer bekneld raken in een vicieuze cirkel van nare gedachten en pijnlijke gevoelens. Hoe je daar los van kunt komen en wat dat voor jou kan betekenen? Dat lees je in dit boek.
>> Bekijk hier een kort interview met Jan Geurtz over dit boek.

 

Meer interessante boeken over leiderschap en persoonlijke ontwikkeling, hier vind je ook onze boekentips van voor april 2021.

Kantoorcoördinator JBBX