Mannelijk Leiderschap

Mannelijk Leiderschap

Ernst van Bokhorst geeft training voor mannen. Om met focus en daadkracht meer impact te maken. Lees over de hero’s journey, de oerman in ons en de mannentraining in deze blog.

 

Ernst van BokhorstWerk, presteren, relatie, vriendschappen, sport, verwachtingen: Het valt nog niet mee in deze moderne tijd je mannetje te staan. Te doen wat je wilt en wat belangrijk voor jou is. Want soms weet je het ook niet precies, door de hectiek van de dag: zoveel verschillende ervaringen, opdrachten en appèls die op je worden gedaan. Echt ingewikkeld…..

 

Waar sta je echt voor? A hero’s journey

Uit mijn ervaring met het werk met mannelijk leiderschap weet ik dat dit een hele reis kan zijn. Joseph Campbell noemde het de ‘hero’s journey’. De reis van de held, die begint als je merkt dat je jouw energie voelt stagneren: hier sta je niet voor! Als reactie daarop ga je de uitdaging aan. Deze kan soms even tot chaos leiden, met de intentie je te brengen bij een meer vervuld leven. Als het stof is neergedaald is het gemakkelijker te zien dat wijsheid aan het werk is geweest. Iets ontkiemt in je, op een manier die je nog niet gekend hebt. Vertrouw op het pad en de reis die je maakt! Het brengt je altijd op een plek die helder is en meer jezelf.

 

De archetypes in ons

In ons allemaal is de oerman aanwezig. En ook de krijger, de vriend, de minnaar, noem het maar op. Allemaal archetypes met een diepe lading. Allemaal ver in ons onbewuste verstopt. Waarbij er veel verwarring is hoe we die mannen in ons inzetten in ons leven.

En als we echt verbonden zijn met onszelf worden we de koning van ons eigen (innerlijke) koninkrijk. Willen we niet allemaal een koning zijn? In ieder geval eentje die goed voor zichzelf en de zijnen zorgt. Toch?

 

De oerman

Wat kunnen die archetypes allemaal voor je betekenen? Neem bijvoorbeeld de oerman. De ontwaakte oerman geeft je de daadkracht om die dingen neer te zetten die voor jou echt belangrijk zijn. Dit vraagt wel om vrijheid om je helemaal te uiten en te laten zien, met alles wat er is. De vrijheid om je eigen visie te hebben en neer te zetten. Dan ben je daadwerkelijk impactvol. En als ik dit nu schrijf merk ik dat het me raakt.  Ik ken die reis. Van mezelf, met de gevoelens, de uitdaging en onzekerheid die erbij horen. En van de mannen die ik de afgelopen jaren heb mogen begeleiden op hun reis.

 

Training Focus, Daadkracht en Impactvol Leiderschap

En zo was het ook in september toen we met een groep mannen aan de slag gingen tijdens onze mannen training ‘Focus, Daadkracht en Impactvol Leiderschap’. Drie dagen mannentijd. Hoe doe jij het nou, hoe doe ik het nou? Delen met elkaar, en erachter komen dat iedereen anders is en dat we als mannen ook enorm veel op elkaar lijken. Erachter komen dat we soms wat meer gekwetst zijn dan we dachten of wilden toegeven. Dat we hebben geleerd sterk te zijn en onze krijger in te zetten, en dat dat lang niet altijd de enige of de beste manier hoeft te zijn. We hebben elkaar in de training echt ontmoet in onze overeenkomsten, en echte broederschap ervaren. Dat heeft ongelofelijk versterkend en helend  gewerkt.

 

En daar draait het die drie dagen om, en misschien wel in jouw leven als man: mannenwerk. Wil jij dat ook ervaren? Ga naar de trainingspagina voor meer informatie over de training ‘Focus, Daadkracht en Impacvol Leiderschap’, en de eerstvolgende startdata.

 

 

 

Kantoorcoördinator JBBX