Met mBraining echt leven vanuit je hart

Met mBraining echt leven vanuit je hart

Waardoor laat jij je leiden? Hoe neem jij beslissingen? Hoe ‘weet’ jij of iets goed voor je is? Vertrouw je meer op je verstand, luister je naar je gevoelens of doe je gewoon en denk je daarna pas na? Onze trainer Eveline aan het woord over hoe mBraining haar heeft geholpen om echt vanuit het hart te gaan leven.

Eveline van der HorstVan jongs af aan ben ik al nieuwsgierig naar mensen, naar hun gedrag en naar hun beweegredenen. Waarom ze doen wat ze doen. Mijn hoofd maakte jarenlang overuren om alles wat ik om me heen waarnam, te kunnen begrijpen en te kunnen doorgronden. Want, zo dacht ik, als je alles begrijpt dan worden de dingen vast makkelijker en kun je er beter mee omgaan. Hierbij vertrouwde ik dus vooral op mijn hoofd voor wijsheid. En vanuit dat ‘begrijpen’ kon ik dan doen. Mijn hoofd stuurde en mijn lijf volgde.

Dit ging lange tijd best prima. Echter, ik kreeg steeds vaker het gevoel dat ik ‘tegen de rivier in zwom’. Ik verloor energie en had vaak het gevoel dat ik uit verbinding met mezelf was. De antwoorden die ik nodig had voor het nemen van belangrijke beslissingen, op het gebied van werk maar ook privé, kon mijn hoofd mij niet meer geven.

Eigenlijk wist ik wel wat ik echt wilde, alleen had ik de moed nog niet om mijn hart te volgen. Want als je wat onbekend bent met je eigen hart, kan het volgen ervan best even spannend zijn! Vanuit je hart leven gaat immers over helemaal jezelf zijn. Dat houdt dus in: jezelf ontdekken en te gaan voor wat werkelijk belangrijk is voor jou.

En toch waagde ik de sprong! Ik gaf de leiding over aan mijn hart. Door in mijn hart te springen, kon ik me verbinden met mijn echte passie en mijn diepste drijfveren. En wat veranderde er toen veel! Ik ging als zelfstandige werken in het vak van coach, trainer en team facilitator. Omdat ik in dat werk kan doen wat ik het liefste doe en waar ik ontzettend dankbaar en gelukkig van wordt: mensen, teams en organisaties ondersteunen in het (her)vinden van hun ongekende mogelijkheden en talenten.

Leven vanuit je hart

Nu hoor ik je denken, vanuit je hart leven, hoe doe je dat? Makkelijker gezegd dan gedaan. Het hielp mij om te beginnen met een eerste simpele stap: ademhalen! Ik leerde hoe een coherente (evenredige) ademhaling de ingang is naar een gebalanceerde staat in ons lichaam. Het hart zorgt ook voor balans in ons lichaam.Het beïnvloedt rechtstreeks ons autonome zenuwstelsel en ons vermogen om in een rustige, gebalanceerde staat te zijn in elke situatie. Je zou dit kunnen omschrijven als jouw ‘basecamp’. Vanuit mijn ‘basecamp’ heb ik geleerd om contact te maken met mijn hart en mijn hoofd te gebruiken waar het voor bedoeld is: creëren en mijzelf te verbinden met wie ik diep van binnen wezenlijk ben.

mBraining model

Dit mooie proces heb ik geleerd met behulp van de technieken vanuit het mBraining model. Een model dat uitgaat van meerdere hersenen in ons lichaam namelijk in ons hoofd, hart en buik. Binnen dit model leer je technieken die het mogelijk maken om vanuit een gebalanceerde staat te communiceren met jouw meerdere hersenen en deze informatie te integreren en uit te lijnen. Dit leidt tot een een diepere wijsheid en maakt het mogelijk om vanuit verbinding met jezelf je te manifesteren in je werk en je leven. Ook leidt het tot leven vanuit emoties zoals empathie en compassie, tot een ‘wij-focus’ in plaats van een ‘ik focus’ en tot innovatie en creativiteit.

Sinds ik de mBIT technieken toepas lukt het me steeds sneller om weer in mijn ‘basecamp’ terug te komen als ik even uit balans ben of stress ervaar. Simpelweg door een paar minuten evenredig te ademen. Ook check ik elke dag even ‘in’ bij mijn hart, hoofd en buik. En stel ik mezelf vragen om me te kunnen verbinden met wat echt belangrijk voor me is (hart), wat dat voor me betekent (hoofd) en hoe dat zich verhoudt tot wie ik ben (buik). Mijn hart is daarbij het uitgangspunt. In elke situatie, werk of privé. Want vanuit verbinding en compassie is alles mogelijk! En ben ik nu elke dag in balans? Zeker niet! Maar dankzij de mBIT technieken weet ik altijd weer mijn hart, hoofd en mijn buik met elkaar te verbinden voor meer wijsheid. Hierdoor ervaar ik meer persoonlijk leiderschap en heeft het mij ook meer verdieping gegeven in mijn werk als trainer en coach.

Groeten vanuit het hart,
Eveline


Wil jij ook meer vanuit je hart leven? Of ben je nieuwsgierig geworden naar mBraining? Dit najaar kun je bij JBBX kennis maken met deze krachtige techniek. Laat hier onder jouw gegevens achter. En wij houden je op de hoogte.

Eigenaar / Team Facilitator / Trainer / Coach