Het effect van je communicatie is de respons die je krijgt.

Het effect van je communicatie is de respons die je krijgt.

Vincent Sterk van T-Mobile was altijd al bezig met het doorgronden van de mens. Toen tijdens Corona, via zijn werkgever T-Mobile de online training NLP in 1-dag voorbij kwam, was het de perfecte aanleiding om nu echt eens met NLP aan de slag te gaan. We gingen met hem in gesprek.

Waarom ben je de online training NLP in 1 dag gaan volgen?

Vincent SterkIk had altijd al interesse in psychologie en de psyche van de mens. Daarmee is mijn interesse voor NLP gewekt. Vooral het kritisch naar jezelf kijken met vragen als: Waarom doe je de dingen die je doet? Waarom kan ik van de ene persoon meer hebben dan van de ander? Hoe kom ik over op andere mensen?, spookten regelmatig door mijn hoofd. Toen de online NLP training op mijn pad kwam, was het voor mij de perfecte aanleiding om nu echt eens mijn NLP kennis te gaan verdiepen.

Wat heeft het volgen van de online training NLP in 1-dag je gebracht?

NLP maakt vrij snel duidelijk waar je nu staat, waar je naartoe wilt en hoe je dat moet doen. Hoe sta je ervoor? Je maakt dat echt concreet. Het geeft je een target voor de toekomst.
Ik heb geleerd m’n toekomst te visualiseren en ernaar te handelen. Dan máák je jouw eigen toekomst zoals je hem voor je zag. Daarnaast ben ik direct al anders gaan communiceren met anderen. Door écht te gaan luisteren en door me meer in anderen te verplaatsen. Zo ontstaat er een veel betere communicatie en interactie.
Een van de mooiste zinsneden tijdens de training die mij is bijgebleven is “Het effect van je communicatie is de respons die je krijgt.” NLP geeft je handvatten en helpt je meer creatief te zijn. Ik ervaar dat ik mensen voor me ben gaan winnen en situaties kan oplossen waarbij dat eerder niet lukte.

Hoe heb je het online volgen van de training ervaren?

Ik ben erg te spreken over de aangepaste versie van deze NLP training. De training was online en werd verspreid over 3 dagen van 2 à 3 uur. Daarmee erg laagdrempelig en ideaal voor mij. Juist omdat je er meerdere dagen verkort mee bezig bent, is het makkelijker om er actief mee bezig te blijven. Het krijgt zo geen kans om te vervagen.

Wat wil je mensen meegeven die nadenken over het volgen van een NLP training?

Laat je verbazen hoe snel NLP met een aantal simpele vragen tot jouw kern komt. Wat nog wel eens confronterend kan zijn. Treed uit die comfortzone. Deze trainingsopzet is een minimale inspanning en belasting qua tijd, maar wel met een grote impact en het inzicht hoe je jouw eigen leven inricht. Kortom, echt een mooie introductie van de materie die je verder kan helpen. Doen dus.


Naast de verkorte NLP training die Vincent heeft gedaan zijn er nog meer trainingen die je bij JBBX kunt volgen om jezelf te verrijken met nieuwe inzichten en handvatten. Klik voor meer info op deze link of laat een reactie achter. Dan nemen we contact met je op.

Eigenaar / Team Facilitator / Trainer / Coach