Opleiding NLP Practitioner – een cadeau waar je de rest van je leven profijt van hebt

Opleiding NLP Practitioner – een cadeau waar je de rest van je leven profijt van hebt

Door verschillende veranderingen in haar leven merkte Melanie (26) dat ze op een gegeven moment niet verderkwam. In dit blog vertelt Melanie haar klantervaring over de opleiding NLP Business & Leiderschap Practitioner: over haar inzichten en welke tools ze kreeg aangereikt om weer stappen vooruit te kunnen zetten.

Waarom een NLP training?

Melanie - Opleiding NLP Practitioner JBBXIn mijn functie als trainer en guide bij KPN mocht ik aan verschillende onderdelen van het bedrijf trainingen geven die te maken hadden met de verandering van de bedrijfscultuur. Dit vond ik erg spannend en dat was nieuw voor mij. Ondanks dat ik heel enthousiast was en er veel zin in had, wist ik op dat moment niet hoe ik ermee om moest gaan. En niet alleen op werkgebied was dit een grote verandering, ook privé gebeurde er veel. Allemaal ontwikkelingen die buiten mijn ‘comfort zone’ lagen. Daarom vroeg ik raad aan de mensen om mij heen. De beste raad kreeg ik van de personen die een opleiding NLP (Neuro Linguistisch Programmeren) hadden gedaan. Ik kreeg antwoorden die veel wijsheid en kennis bevatten. Dit hielp mij enorm en maakte mij ook heel nieuwsgierig. Dit was voor mij een reden om zelf een opleiding NLP te gaan volgen”.

Omgaan met belemmerende overtuigingen

“Alles wat ik heb geleerd bij de opleiding NLP Business & Leiderschap Practitioner vond ik erg waardevol. Toen ik zelf net trainingen mocht gaan geven, dacht ik dat ik dat niet zou kunnen. Ik werd zenuwachtig, mijn handen gingen trillen en vervolgens ook mijn stem. Alles wat er gebeurde creëerde ik zelf. In mijn hoofd creëerde ik een belemmering. Ook wel ‘belemmerende overtuiging’ genoemd. Tijdens de opleiding werd uitgelegd hoe dit werkt en hoe je daarmee kan omgaan. Je brein werkt op een bepaalde manier als het gaat om informatie opslaan en hoe jij dit zelf interpreteert en er vervolgens jouw eigen overtuiging (waarheid) aangeeft. Super interessant! Door verschillende oefeningen te doen, ben ik me er bewust van geworden hoeveel overtuigingen ik mezelf heb opgelegd. Ook weet ik nu hoe het werkt met communicatie en begrijp ik wat er plaatsvindt tijdens het communiceren. Wat ik mooi vond om te ervaren is dat als je iets bij de bron verandert, dan verandert alles wat eruit komt. Dit is bij mij heel erg geland en helpt mij om verder te groeien in mijn ontwikkeling”.

Meer bewust van wie ik ben en wat ik doe

“De opleiding heeft me vooral veel bewustwording gegeven. Bewust van wie ik ben en hoe ik dingen aanpak. Vervolgens heb ik geleerd waar mijn verbeterpunten zitten. Ook heb ik geleerd om naar mijn beperkte overtuigingen en gedachten te kijken. Hierdoor ervaar ik meer rust en ook voel ik mij zekerder in mijn doen en laten. Ik merkte dat bijvoorbeeld tijdens een overleg. In het verleden durfde ik mijn mening nooit te geven omdat ik bepaalde onzekerheden had. Nu geef ik mijn mening wel!
NLP heeft mij zowel zakelijk als privé geholpen. Ik stap sneller uit mijn comfort zone en ben actiever bezig met nieuwe dingen die ik anders wel had willen doen maar niet deed. Ik zie NLP als een cadeau. Dit doe je één keer en je hebt er de rest van je leven profijt van.”

Ervaren en betrokken JBBX-trainers

De opleiding van JBBX vond ik erg professioneel. De trainers waren heel goed. Ze nemen de tijd voor iedere cursist. Ook in het geven van feedback zijn ze heel kundig. Confronterende feedback konden ze zo overbrengen dat het niet vervelend maar juist leerzaam was. Ook de locatie was heel prettig. Het eerste deel van de training was in Leusden in een oude boerderij. Dit was tevens een natuurlijke en rustige omgeving. Het tweede deel van de training had ik in de JBBX-trainingsruimte in Den Haag. Ook deze locatie vond ik erg prettig.

Geschreven door: Lisette van Geest


Ben jij benieuwd naar de opleiding NLP Business & Leiderschap Practitioner die Melanie volgde en wil jij meer informatie? Klik dan op deze link of vul het contactformulier in zodat één van de trainers contact met jou op kan nemen om je meer over de training te vertellen.

Eigenaar / Team Facilitator / Trainer / Coach