Focus Daadkracht en Impactvol Leiderschap voor Mannen

Focus Daadkracht en Impactvol Leiderschap voor Mannen

We spraken met Pasqual over zijn ervaring met de training Focus Daadkracht en Impactvol Leiderschap voor Mannen. Pasqual is Chapter Coach, verantwoordelijk voor de persoonlijke en teamontwikkeling van zijn team bij KPN. Hij woont met zijn vrouw in Lelystad.

 

Training Mannelijk Leiderschap

Wat is de reden dat jij de training ‘Focus Daadkracht en Impactvol leiderschap’ bent gaan doen?

Daadkrachtig zijn en empathisch, grenzen stellen en dan weer meebewegen, er wordt best wel wat van je verwacht; hoe doe je dat als man? Ik wilde eens een keer met alleen mannen in verbinding ontdekken wat dat voor mij is, man zijn in deze tijd en dieper ingaan op de mannelijke archetypes en de verschillende rollen.


Welk aspect van de training vond je het meest waardevol?

Er was veel interactie met de deelnemers; naast theorie was het ook vooral veel doen en ervaren. Ik heb letterlijk kunnen ervaren hoe het is om in mijn kracht te staan, dat was erg waardevol. Verder was er veel ruimte voor de eigen inbreng van deelnemers.

De trainers zelf en de combinatie van de trainers klopte helemaal. Wat ik ook als heel waardevol heb ervaren, waren de familie opstellingen, hier werd zichtbaar en duidelijk ‘opgesteld” wat ik vroeger in het familiesysteem heb geleerd en hoe ik dat (onbewust) meeneem in ander situaties. En dat allemaal in een training van ’maar’ 3 dagen: de training ging een paar niveaus dieper dan ik had gedacht.

 

Wat heeft deze training je gebracht?

Ik heb balans gevonden: ik was een alles-of-niets persoon en door alle archetypes in mij te omarmen heb ik focus en balans gevonden. Ik ben meer in contact gekomen met mezelf, als man. Door alle opgedane kennis en ervaringen doorzie ik nu helder wat me te doen staat. Van andere deelnemers hoor ik vergelijkbare ervaringen. Ik heb ook meer interesse in de geschiedenis van de mannenlijn van mijn familie gekregen.
 

Welke verschillen merk je bij jezelf en bij je omgeving voor en na de training?

Deze training heeft er specifiek toe geleid dat ik meer leiderschap pak, ik neem de verantwoordelijkheid daar waar ik die eerder misschien liet liggen. Door de training heb ik veel zaken een plek kunnen geven en vielen heel veel dingen op hun plek. Ik heb daardoor minder behoefte aan strijd op bepaalde vlakken, dat geeft echt rust.

 

Waarom zou je de training ‘Focus Daadkracht en Impactvol leiderschap’ van JBBX aanraden?

Wil je meer leiderschap pakken, meer balans, veel diepgang en (her)ontdekken wat je kracht is, dan moet je deze training zeker volgen. Volgens mij hebben we daar juist ook heel veel aan in het bedrijfsleven. Daarnaast biedt deze training een stuk verbinding met mannen in een veilige omgeving.

 

Voor wie is de training bedoeld?

De training is bedoeld voor mannen die samen willen ontdekken en ontwikkelen wie ze zijn, waarvoor ze staan en wat ze nog te doen hebben. Ik heb alle typen mannen gezien in de training.


Paqual heeft de opleiding Focus Daadkracht en Impactvol Leiderschap gevolgd bij JBBX en past de inzichten nog dagelijks toe in zijn werk bij KPN. Wil je meer weten over deze opleiding? >> Hier lees je meer. Of neem contact met ons op zodat we samen met jou kunnen kijken wat deze opleiding ook voor jou kan betekenen.