Hoe maak jij als trainer / facilitator het verschil voor de groep?

Hoe maak jij als trainer / facilitator het verschil voor de groep?

HOE MAAK JIJ ALS TRAINER / FACILITATOR HET VERSCHIL VOOR DE GROEP?

Ben jij wel eens bij een training, workshop of bijeenkomst geweest waar je ongelofelijk geïnspireerd van raakte? Dat je naast inspiratie en energie vooral ook leerervaringen opdeed waarmee je echt een verschil kon maken in je werk of in andere contexten van jouw leven?

Eveline van der Horst

 

Hoe gaaf is het, dat er trainers zijn die zo’n impactvolle ervaring kunnen creëren. Dat zij het voor elkaar krijgen dat  de deelnemers er veel meer uithalen, dan dat ze van tevoren verwacht of gehoopt hadden.

 

Mooi toch als je dat als trainer of begeleider van groepsprocessen voor elkaar kan krijgen!

 

Maar hoe doen ze dat eigenlijk precies?  Zou het ‘gewoon talent‘ zijn of zou jij dat misschien kunnen leren als je dat wil? Zie hier de magische driehoek die dit mogelijk maakt:

 

  1. Vaardigheid

Trainers en begeleiders van groepsprocessen die impact maken blijken allereerst te bezitten over een zeer rijke trainerstoolkit, vol nuttige en waardevolle vaardigheden en ‘manieren van doen’. Hiermee ontwerpen en geven ze kwalitatief hoogstaande trainingen en zetten ze dit in bij de begeleiding van groepsprocessen. Waardoor ze in staat zijn groepsprocessen positief te beïnvloeden en waardoor deelnemers alles eruit kunnen halen wat er voor hen in zit.

 

  1. Passie

Impactvolle trainers gedreven door een unieke en persoonlijke missie in hun werk, waardoor ze vol passie, energie en met volle overtuiging groepen en deelnemers meenemen in het bereiken van hun doelen. Ze zijn dicht bij zichzelf en zijn meester geworden in het maken van contact en het creëren van verbinding met en tussen deelnemers onderling. Doordat ze zichzelf zijn en werken vanuit hun eigenheid is wat ze doen en zeggen geloofwaardig, uitnodigend en congruent.

 

  1. Structuur

En achter elk van deze excellente kenmerken blijkt een structuur, een ‘hoe precies’ doe je dat of ‘weet je dat’ of ‘kan je dat’ te zitten! Dit zijn specifieke trainers manieren die er voor zorgen dat je aansluit bij ieders eigen leerstijl en zo maximale betrokkenheid creëert bij je publiek. Goede trainers hebben dit geleerd, en als zij dit kunnen, kan jij het ook.

 

Van een goede naar een uitmuntende training, jij maakt het verschil! 

Wij bieden jou de plek en de ruimte om ook een ‘trainer of facilitator’ met impact te worden.  Wil je weten hoe?

Kom  dan naar de gratis online introductie-workshop Professioneel Trainen met Impact op 8 december.

Of schrijf je in voor de 12-daagse opleiding Professioneel Trainen met Impact.

 

Leuk om je daar te ontmoeten!

 

Eveline van der Horst