JBBX Boekentip – De emotie encyclopedie

JBBX Boekentip – De emotie encyclopedie

De emotie encyclopedieHoe voel jij je op dit moment? Welke emotie heeft de afgelopen tijd regelmatig aan je deur geklopt? Was je stemming over het algemeen helpend of juist niet helpend de laatste weken? Wat ervaar je nu eigenlijk, nu de realiteit om je heen razendsnel verandert?
Is het angst of frustratie, energie of vertrouwen, ongeduld of alertheid, machteloosheid of verdriet, trots of irritatie?
Hoe doe jij dat eigenlijk, in contact staan met je gevoel?

Vaak komen er mensen bij ons die vertellen dat ze niet goed weten wat ze nu eigenlijk echt willen. Of dat het lastig is om bij gevoelens te komen en zeker om ze dan ook te herkennen of te benoemen. Aan de andere kant vertellen ze ook dat ze merken dat ze juist door gevoel of emotie overspoeld kunnen worden en dan acties ondernemen of gedrag vertonen dat achteraf niet zo handig bleek te zijn.

Gevoelens, emoties, stemmingen, verlangens en passie. Sommige mensen zijn hier volledig mee in contact en kunnen emoties benoemen, gebruiken, omarmen en gebruiken als een innerlijk kompas. Voor anderen is het soms nog een vaag en ongrijpbaar gebied.
Voor al die mensen, voor de emotie-kenners en voor de emotie-ontkenners en voor iedereen die geïnteresseerd is in zichzelf en anderen is er de Emotie Encyclopedie van Vera Helleman. Een prachtig naslagwerk waarin Vera 350 emoties beschrijft en hoe ze kunnen dienen als innerlijke navigatie. Want je emoties willen je iets vertellen. Misschien ben jij ook wel nieuwsgierig naar al die 350 emoties en wat de boodschap daarvan is voor jou.
Per emotie wordt in deze encyclopedie beschreven wat de emotie is, wat het je wil vertellen en wat het van je vraagt. Zo kun jij je gevoelens gebruiken als een navigatiesysteem naar meer rust en succes.

Op de achterflap van het boek schrijft Vera: “Emoties leiden ons, helpen ons hertellen of stappen te zetten en geven informatie over wat ons ware zelf aangeeft nodig te hebben. Emoties geven feedback op hoe onze binnenwereld omgaat met de buitenwereld.”

PS: De emotie encyclopedie kun je overigens ook als App downloaden om je smartphone. Hoe fijn is dat. Dan heb je al je emoties altijd bij de hand!

Eigenaar / Team Facilitator / Trainer / Coach