JBBX Boekentips – november 2020

JBBX Boekentips – november 2020

JBBX Boekentips

Drie briljante boeken over leiderschap en ontwikkeling

De tekens verstaan – Morten Hjort & Wibe Veenbaas: Dit boek van Phoenix Opleidingen over leiderschap gaat in op je rol als leider, en dan vooral over hoe jouw patronen als leider onbewust veel impact hebben. Het boek inspireert je tot zelfonderzoek: hoe doe ik dat? Hoe ‘ben’ ik in dit soort situaties? Als voorbeeld: in mijn eigen bedrijf hadden we onlangs een grote ‘upset’. Ik merkte dat het helpt als ik daar goed bij kan blijven en luister naar mensen. Het klinkt simpel, maar dat is het niet. Nieuwsgierig? Check it out… net als de leider van een communicatieteam op een universiteit die we onlangs coachten. Mooie inzichten! Niet alleen voor leidinggevenden. En niet altijd makkelijk…

mBraining – Grant Soosalu: mBraining is een nieuwe, krachtige en toch eenvoudige methodiek voor persoonlijke evolutie gebaseerd op de nieuwste wetenschappelijke onderzoeken gecombineerd met oude wijsheid tradities. Makkelijk geschreven met een vleugje humor.
Een ‘must’ voor iedereen die een gelukkiger en wijzer leven wil creëren. Leer hoe je je 3 intelligenties optimaler in kunt zetten en kunt uitlijnen voor meer geluk, zingeving en een wijzer leven.

Spoedcursus verlichting – Tijn touber:
In dit boek neemt Tijn Touber je mee op de misschien wel de spannendste reis die je ooit zult maken: de weg terug naar je eigen licht. Onderweg maak je kennis met de mensen die Tijn door de jaren heen interviewde voor bladen als Ode en Happinez en onthult hij de essentiële stappen en inzichten die nodig zijn om gelukkig en verlicht te leven.
Verlichting is je oorspronkelijke natuur en het is zelfs moeilijker om niet verlicht te zijn dan het wél te zijn. Dit boek is niet alleen een juweel van wijsheid en inspiratie, maar ook dé uitdaging van deze tijd.

Eigenaar / Team Facilitator / Trainer / Coach