JBBX Boekentips – mei 2020

JBBX Boekentips – mei 2020

JBBX Boekentips

Vijf briljante boeken over leiderschap en ontwikkeling

21 lessen voor de 21ste eeuw – Yuval Noah Harari: De best verkopende futuroloog van deze tijd geeft in zijn boek ’21 lessen voor de 21e eeuw’ een op de kortere termijn gerichte samenvatting van zijn ver in verleden en toekomst kijkende boeken Sapiens (2011) en Homo Deus (2015).
Herman Cornet  is hier enthousiast over omdat: “ Traditioneel is het leven ingericht in een tijd van leren gevolgd door een tijd van werken. Dit traditionele model zal zeer stel aan waarde verliezen. De enige manier om succesvol te blijven in de huidige tijd is continue te blijven leren en je herhaaldelijk opnieuw uit te vinden” aldus Yuval Noah.

De dingen die je alleen ziet als je er de tijd voor neemt – Haemin Sunim: Koreaanse megabestseller over spirituele wijsheid en het belang om rust te vinden in een drukke wereld van een van de invloedrijkste boeddhistische leermeesters van dit moment.
Roland Breedveld ervaart door het lezen van dit boek momentjes van compassie voor de ander en je zelf.

Leading from the emerging future – Otto Scharmer: De schrijver vraagt zich zelf af hoe kunnen we de shift maken naar een economisch systeem wat volledig op welzijn van het individu is gericht naar een systeem wat het belang van het collectief dient? Van EGO naar ECO! Geen eenvoudige kost, wel relevant in deze tijd.
Jan Bart Brockhuis en Viviënne Dorenbos-Reesink hebben het boek gelezen en zijn enthousiast over hoe die shift te maken. Want Scharmer besteedt veel aandacht aan het HOE: je zult merken dat hij zijn ‘U’ uit Theory U gebruikt. Je kunt pas fundamenteel iets veranderen als je de U volgt: door goed te luisteren naar het systeem, door los te laten, door te ‘sensen’ wat er is. En dan pas collectief de nieuwe mogelijkheden creëren, vanuit een nieuw perspectief.

NLP voor dummies – Romilla Ready: Met NLP voor Dummies kan je op eenvoudige wijze kennis maken met de technieken van NLP en je deze eigen maken.
Bij JBBX raden we dit boek vaak aan als kennismaking, omdat het helder en vrij compleet wordt uitgelegd. Er zitten ook oefeningen bij, waarvan je al snel merkt dat ze effect hebben. Helemaal ‘dummy’ voel je je niet, omdat je dit ook als naslagwerk kunt gebruiken als je al langer met NLP bezig bent.

Socrates op sneakers – Elke Wiss: ‘Socrates op sneakers’ is de voormalige nr.1 van de Managementboeken top 50 en put uit de wijsheden van de grote Griekse wijsgeer, maar dan toegepast op het nu. Het leert je de vaardigheden die nodig zijn om die vragen te stellen die verrassen en aan het denken zetten. Zodat we gesprekken voeren die leiden tot verdieping en verbinding. Met een ander, én met jezelf.
Bij JBBX zijn we altijd bezig met ervaringsgericht leren. Hoe mooi is het dan dat je zelf hier snel mee aan de slag kunt?

Eigenaar / Team Facilitator / Trainer / Coach