Boeken over leiderschap en persoonlijke ontwikkeling – boekentips april 2022

Boeken over leiderschap en persoonlijke ontwikkeling – boekentips april 2022

Onze boekentips van april 2022, met drie briljante boeken over leiderschap en persoonlijke ontwikkeling die je volgens ons gelezen moet hebben.

 

JBBX Boekentips april 2022

 

Netto Positief – Paul Polman: Het is niet langer de vraag of grote bedrijven moeten verduurzamen, maar hoe ze dat gaan doen. Paul Polman en Andrew Winston beschrijven belangrijke ervaringen van Unilever en andere mondiaal ondernemende pioniers: dat het je bedrijf winst kan opleveren door de wereldproblemen te helpen oplossen in plaats van ze te veroorzaken. Bedrijven moeten netto positief worden: door meer aan de wereld te geven dan ervan te nemen. Sommige klanten van JBBX gebruiken dit boek als inspiratie: hoe gaan wij bijdragen door alles wat we doen als bedrijf hier tegen het licht te houden?

 

Houden van dingen die niet perfect zijn – Haemin Sunim: In zijn nieuwe boek heeft de Koreaanse boeddhistische monnik Haemin Sunim het over liefde, compassie en vergeving. Hij benadrukt dat niemand perfect is, maar dat het juist daarom belangrijk is om liefdevol en mild te zijn voor jezelf en anderen. Want als je vriendelijker bent naar jezelf, kun je ook vriendelijker zijn naar de wereld en krijg je het zelfvertrouwen om je bezig te houden met dat wat je echt gelukkig maakt.

 

Transactionele Analyse Het handboek – Ian Stewart & Vann Joines: De Transactionele Analyse (TA) biedt een model voor het verkrijgen van inzicht in de individuele persoonlijkheid, in intermenselijke verhoudingen en communicatie. Ian Stewart en Vann Joines laten je in dit boek kennismaken met de grote toepassingen van de Transactionele Analyse.
Dit basisboek is is dan ook voor iedereen die meer over Transactionele Analyse (TA ) wil weten. TA wordt veel gebruikt bij coaching en gaat oa over de verschillende rollen die je in kan nemen: de Ouder, Volwassen of Kind rol. Al deze rollen roepen hun eigen dynamiek op, zowel bij bij jezelf als bij de ander.

 

Meer interessante boeken over leiderschap en persoonlijke ontwikkeling, hier vind je ook onze boekentips van voor april 2022.