Boeken over leiderschap en persoonlijke ontwikkeling – boekentips augustus 2021

Boeken over leiderschap en persoonlijke ontwikkeling – boekentips augustus 2021

Onze boekentips van augustus 2021, met drie briljante boeken over leiderschap en persoonlijke ontwikkeling die je volgens ons gelezen moet hebben.

 

Boeken over leiderschap en persoonlijke ontwikkeling - boekentips augustus 2021

 

De zeven eigenschappen van effectief leiderschap – Stephen R. Covey: dit boek vormt al jarenlang wereldwijd een inspiratiebron voor iedereen en leert je hoe we de kwaliteit van jouw persoonlijk leven, diensten en organisatie kunt verbeteren. Covey heeft met zijn boek een miljoenenpubliek bereikt en zijn inzichten over leidinggeven hebben het leven en werken van velen ingrijpend veranderd. Zijn filosofie is van alle tijden en blijkt steeds opnieuw jonge generaties aan te spreken.
Alvast een tipje van de sluier? >> In deze video vertelt Ben Tiggelaar alvast iets over de eerste eigenschap: wees proactief.

 

Het boek van vreugde – Desmond Tutu, Dalai Lama en Douglas Abrams: Een wijs en inspirerend boek van twee van de vrolijkste mensen ter wereld. De Nobelprijswinnaars en oude vrienden kijken terug op hun veelbewogen levens en geven antwoord op de belangrijke vraag: hoe kunnen we vreugdevol leven ondanks het verdriet en de tegenslagen die bij het leven horen?
Om alvast een idee te krijgen van de vreugde en de wijsheid in het boek: hier vind je een korte video.

 

What my soul told me – Richard Barret: Dit boek biedt een praktische stapsgewijze handleiding voor zielsactivering. Je bent een ziel in een menselijk lichaam, maar je ego is zich hier niet van bewust. Om volledig in zielsbewustzijn te stappen, moet je leren hoe je de overtuigingen van je ego kunt afstemmen op de waarden van je ziel, en je committeren aan het leiden van een waarden- en doelgericht leven. Door middel van 4 stappen (Verbinding maken met je ziel; Vriendschap sluiten met je ziel; Vertrouwen op je ziel; Eén worden met je ziel) helpt dit boek jou daarbij.

Jan Bart Brockhuis: Prachtig boek van Richard Barrett, die zich verveelde in zijn werk bij de World Bank. Iedereen verklaarde hem voor gek dat hij de organisatie verliet. Zijn ‘kostje was toch gekocht’? En hij hoorde een stem in zichzelf: die van zijn ziel. Uiteindelijk heeft hij 10 jaar lang baanbrekende boeken geschreven en het Barrett Values Center opgericht. Inmiddels is hij de drijvende kracht achter het Humanity Awareness Initiative omdat hij zegt ‘we need a new world view’. En wij kunnen het daar alleen maar mee eens zijn!

 

Meer interessante boeken over leiderschap en persoonlijke ontwikkeling, hier vind je ook onze boekentips van voor augustus 2021.

Kantoorcoördinator JBBX