Trainer aan het woord – Eveline van der Horst over NLP

Trainer aan het woord – Eveline van der Horst over NLP

We gingen in gesprek met Eveline over haar werk als NLP trainer, over wat het haar heeft gebracht en waarom zij bewustzijn en ontwikkeling zo belangrijk vindt.

Wat maakt dat je NLP trainer bent geworden?

Dat wilde ik al tijdens mijn eigen practitioner. Ineens kwam alles bij elkaar en zag ik het totale plaatje. Ik zag hoe de tools en structuren van NLP, hoe alles wat je tijdens een NLP practitioner leert ervoor kan zorgen dat je in elke situatie lekker in je vel zit. Dat je kunt bereiken wat je wil bereiken. Hoe je altijd wel iets kunt doen om een verschil te maken. Voor mij betekende dat ik dit niet alleen zelf wilde kunnen, maar dat ik dit ook aan anderen wilde leren.

Wat is voor jou het meest inspirerende NLP model?

Ik vind eigenlijk dat elk NLP model wel iets heel moois heeft, maar het model van de Logische Niveaus springt er wel uit voor mij. Dat is een model waarbij je een probleem of een doel in allerlei laagjes kan knippen zodat het helderder wordt. Het is een model dat je helpt om naar binnen te gaan en te beseffen wat nou daadwerkelijk belangrijk is in die situatie of ten aanzien van dat probleem. En als je dan de lagen doorloopt kom je uit bij je uiteindelijke doel of missie en gaat de energie weer stromen.

Waarom zouden mensen bij JBBX een opleiding moeten volgen?

We hebben trainers die heel ervaren zijn, trainers die heel goed de modellen en structuren kunnen neerzetten, maar we zijn ook trainers die doen wat er in het moment belangrijk is. We zijn dus gestructureerd en los tegelijkertijd. We kunnen zowel met jou in je werk en met jou als persoon grote stappen maken.
Daarnaast is ook de plek waar we training geven in Den Haag heel fijn. We werken er met kleine groepen, van 10 tot 15 mensen, in een vertrouwde en fijne omgeving. Je krijgt dan ook de ruimte om aan jezelf te werken. Letterlijk en figuurlijk. Dat alles maakt dat het dus ook echt ergens over gaat. We gaan naar dat wat voor jou echt belangrijk is. Dat wat jij echt in je leven of je werk wilt veranderen.

Wat zou je willen zeggen tegen mensen die twijfelen of ze wel of niet NLP gaan doen?

Ten eerste zou ik willen zeggen dat je zelf gewoon weet wanneer het ergens echt tijd voor is. Het is natuurlijk best even een investering en toen ik begon met NLP vroeg ik me ook af of ik daar wel zo veel budget en tijd aan wilde uitgeven. Uiteindelijk is het een investering in jezelf.
NLP geeft je zoveel mogelijkheden voor jezelf, voor de rest van je leven. Niet alleen op je werk, ook privé, met je kinderen, je relatie, je partner. Dat is niet uit te drukken in geld.
Twijfel is goed, want dan kun je voelen hoe belangrijk het daadwerkelijk voor je is. En als je merkt, het is tijd, dan is jouw ontwikkeling al begonnen.

Heb je vragen over wat NLP voor jou kan doen? >>Neem dan contact met ons op.
Wil je gelijk met NLP aan de slag? >> Bekijk hier ons trainingsaanbod en schrijf je in!

Eigenaar / Team Facilitator / Trainer / Coach